ORL Bucuresti Dr. Arthur Weisman
  • PRIMA PAGINĂ
  • DESPRE DR. WEISMAN
  • Imagini
  • APARIȚII ÎN MEDIA
  • SERVICII ȘI TARIFE
  • PROGRAMARE CONSULTAȚIE
  • PRIMA PAGINĂ
  • DESPRE DR. WEISMAN
  • Imagini
  • APARIȚII ÎN MEDIA
  • SERVICII ȘI TARIFE
  • PROGRAMARE CONSULTAȚIE
CONSULTAȚII ȘI TRATAMENT ORL
Dr. Arthur WEISMAN, Medic primar ORL, As. Universitar, Doctor în Medicină 

Programari:
Centrul Medical OPTIM SANO - privat
Telefon:
0728009711
0728955844

Nas și sinusuri

Examen fibroscopic nazal
Este o procedură diagnostică modernă, prin care se vizualizează cu ajutorul unei camere video și unei surse de lumină, zonele greu accesibile ale nasului. La ora actuală este considerată o procedură diagnostică standard. Durează câteva minute, se efectuează de obicei fără anestezie (cel mult putem folosi o anestezie locală, de suprafată, cu spray cu Xilină) și nu doare. Oferă documentare video.

Operația de deviație de sept nazal (rezectia-repoziția septului nazal, septoplastia)
Anestezie generală. Este o intervenție chirurgicală prin care se realizează ”îndreptarea” peretelui ce desparte cele două fose nazale. Scopul este lărgirea culoarului respirator nazal. Pot fi necesare și alte proceduri chirurgicale (excizia polipilor, îngustarea cornetelor nazale etc). După operație pacientul are tamponament nazal, care de obicei este îndepărtat a doua zi. Postoperator, timp de câteva zile, se vor forma în nas cheaguri de sânge și cruste, ce vor fi îndepărtate de medic prin efectuarea meșajului foselor nazale. Firele de sutură, dacă sunt folosite, se îndepărtează după 5-7 zile.  Este necesar și tratament medicamentos postoperator.

Toaletarea foselor nazale prin meșaj
Fără anestezie. Constă în introducerea în fosele nazale a două meșe de vată, îmbibate în diverse soluții. Meșele se lasă în nas 15-30 de minute, apoi se scot, iar medicul toaletează fosele nazale. În general, această manevră este utilă postoperator, dar există și cazuri în care se aplică în lipsa unei intervenții chirurgicale nazale sau sinusale.

Chirurgia sinusală endoscopică funcțională (FESS - Functional Endoscopic Sinus Surgery)
Anestezie generală. Aceasta este intervenția chirurgicală modernă (endoscopică, fără incizii vizibile la nivelul nasului), folosită pe plan mondial, prin care se rezolvă aproape toată patologia sinusurilor paranazale (sinus maxilar, etmoidal, frontal, sfenoidal). Sinuzitele, polipii nazali și sinusali, precum și alte tumori de la nivelul nasului și sinusurilor pot fi rezolvate chirurgical prin această intervenție. Conceptul este de a îndepărta factorii ce obturează drenajul normal al sinusurilor paranazale, astfel încât acestea să comunice ”normal” cu cavitatea nazală. Pacientul trebuie să efectueze înainte de operație un examen CT (computer-tomograf) cranian, în general fără substanță de contrast. Postoperator, timp de câteva zile, se vor forma în nas cheaguri de sânge și cruste, ce vor fi îndepărtate de medic prin efectuarea meșajului foselor nazale. Este necesar și tratament medicamentos postoperator.

Oprirea sângerării nazale (epistaxis)
Anestezie opțională. În funcție de cauză, de localizare și de intensitate, sângerarea nazală poate fi oprită prin cauterizare (chimică - cu nitrat de argint / electrică) sau prin tamponament nazal. În acest ultim caz, folosim tampoane nazale neresorbabile sau resorbabile. În cazuri extreme (din fericire, foarte rar) se poate ajunge la intervenție chirurgicală, practicată cu anestezie generală.

Redresarea fracturii de piramidă nazală
Anestezie locală sau generală. În eventualitatea unui traumatism nazal soldat cu fracturarea piramidei nazale (a oaselor proprii nazale), confirmată radiologic, poate fi nevoie de redresare, dacă fractura este ”cu deplasare”. Această intervenție se practică în primele zile după traumatism. Pacientul ramâne 2-3 zile cu tamponament nazal (contenție internă) și 5-7 zile cu o mască nazală externă (contenție externă). Este necesar și tratament medicamentos.

Injectare de cortizon în cornetele nazale inferioare
Anestezie locală. Această metodă poate fi folosită pentru reducerea volumetrică a cornetelor nazale inferioare, având ca scop obținerea unui culoar respirator endonazal mai larg, deci o respirație nazală mai bună. Nu este aplicabilă în toate situațiile. Pot fi necesare mai multe ședințe. Rezolvarea nu este definitivă. Nu este necesară internarea.

Mucotomia inferioară (rezecția parțială a cornetelor nazale inferioare)
Anestezie generală. Este o metodă chirurgicală prin care cornetele nazale inferioare se reduc în dimensiuni, având ca scop lărgirea culoarului respirator endonazal, deci o respirație nazală mai bună. Printre tipurile de mucotomie care oferă rezultate foarte bune pentru pacient se numără varianta endoscopică, cu microdebriderul. Postoperator pacientul va avea tamponament nazal 1-2 zile. Este necesar tratament medicamentos postoperator.

Puncția sinusului maxilar
Anestezie locală. Se realizează prin abord endonazal, fără incizii externe. Se introduce în sinusul maxilar un ac de puncție prin care se recoltează secreția purulentă din sinus, apoi se spală sinusul afectat cu o soluție de antibiotic. În funcție de gravitatea bolii, pot fi necesare mai multe puncții. Există situații când puncția sinusului maxilar este contraindicată. În aceste cazuri, chirurgia endscopică sinusală funcțională poate rezolva patologia. Este necesar tratament medicamentos asociat.

Incizia și drenajul hematomului sau abcesului septului nazal
Anestezie locală. Orice colecție lichidiană ce apare (spontan sau posttraumatic) la nivelul septului nazal trebuie drenată în cel mai scurt timp, pentru a evita complicațiile locale sau generale ce pot apărea. Procedura chirurgicală se face prin interiorul nasului, fără incizii externe. Pacientul va avea tamponament nazal postoperator 1-3 zile și, de asemenea, tratament medicamentos.

Biopsia și ablația formațiunilor tumorale endonazale / sinusale
Anestezie locală sau generală. În cazul existenței in interiorul nasului / sinusurilor a unei formațiuni tumorale, aceasta trebuie biopsiată pentru a afla natura ei (benignă / malignă). Un exemplu frecvent de tumoră nazală benignă îl reprezintă polipul nazal / polipoza nazală, ce poate fi rezolvată chirurgical prin FESS (chirurgie endoscopică funcțională) - vezi mai sus. În cazul tumorilor maligne, poate fi necesar un tratament complex, chirurgical și oncologic. 

TARIFE DR. WEISMAN
PROGRAMARE CONSULTAȚIE
ALTE SERVICII ORL - Dr. Arthur Weisman
(C) 2009 - 2023
Picture
Picture
Acest site reprezintă o carte de vizită electronică a Dr. Arthur Weisman. Acest site conține informații despre diferite afecțiuni ORL, precum și despre metode de tratament specifice. Aceste informații nu reprezintă sfat medical și nu trebuie considerate ca atare. Informațiile prezente pe acest site sunt furnizate ca atare, fără nicio reprezentare sau garanții explicite sau implicite. Dr. Arthur Weisman nu se obligă la reprezentări sau garanții în legătură cu informațiile prezentate pe acest site. Dr. Arthur Weisman nu poate garanta că informațiile medicale prezente pe acest site sunt complete și actualizate sau că vor fi disponibile întotdeauna. Vizitatorii acestui site nu trebuie să considere informațiile furnizate ca fiind o alternativă la sfatul medical oferit de un medic sau de un alt furnizor de asistență medicală profesională. Dacă aveți întrebări specifice legate de o problemă medicală sau dacă vă gândiți că ați putea suferi de o boală, trebuie să consultați cât mai repede medicul sau un alt furnizor de asistență medicală profesională. Vizitatorii acestui site nu trebuie să ignore sfatul medical sau să întrerupă un tratament prescris de medic din cauza informațiilor prezentate pe acest site. Nimic din acest disclaimer medical nu va limita obligațiile noastre în alt fel decât cel prevăzut de lege și de asemenea nu va exclude nicio obligație pe care o avem în conformitate cu legislația în vigoare pe teritoriul României și al Uniunii Europene.
  • PRIMA PAGINĂ
  • DESPRE DR. WEISMAN
  • Imagini
  • APARIȚII ÎN MEDIA
  • SERVICII ȘI TARIFE
  • PROGRAMARE CONSULTAȚIE